Contest Cerpen dan Artikel

Posted by Smat Goal Ent 12:48 AM, under |

Alhamdulilah sambutan untuk pertandingan cerpen edisi pertama dari rakan-rakan sangat menggalakkan, oleh itu, kita akan meneruskan contest pertandingan menulis cerpen untuk edisi ke 2 selepas ini dan akan bermula pada 1 September 2012, Sebarang cadangan dan menambah mutu pertandingan bolehlah di nyatakan di fb teman cinta-hatiku.blogspot.com atau klik di sini.  . Terima kasih.

Contest terbahagi kepada 2 iaitu:-
 1. Contest Cerpen- (HADIAH BERKALA)
 2. Contest Artikel :- Madah, Puisi, Coretan, Mutiara Kata, Tip dan Sebarang Artikel Bermanfaat (HADIAH BULANAN)
1)  Kepada yang berminat menyertai pertandingan mengarang cerpen bolehlah mula hantar karya masing-masing sekarang walaupun tarikh sebenar bermula 1 Julai hingga 30 Julai 2012.

Berikut adalah syarat dan ciri-ciri cerpen:-
 1.  Contest ini terbuka untuk semua warganegara
 2.  Tema adalah bebas dengan syarat tidak menyentuh sensitiviti mana-mana kaum
 3.  Karya yg dihantar mestilah asli bukan diciplak dr mana2 sumber. Sekiranya karya yang dihantar   didapati diciplak, penyertaan terbatal dengar serta merta.
 4. Anda Boleh menghantar seberapa banyak penyertaan.
 5. Panjang cerpen mestilah 1500 patah perkataan Dan ke atas..
 6. Setiap karya mestilah disertakan dengan 1 gambar bagi mewakili tema cerpen yang dihantar.
 7. Semua karya boleh dihantar melalui laman web  http://teman-cintahatiku.blogspot.com dengan mengklik pada butang "HANTAR KARYA ANDA"
 8. Semua karya yang sampai di meja admin akan di simpan dan di terbitkan serentak di web http://teman-cintahatiku.blogspot.com bersama-sama cerpen yg lain selepas tarikh menghantar karya tamat
 9. Contest ini bermula dari tarikh 1 Julai hingga 30 Julai iaitu selama 4 minggu
 10. Penilaian karya dinilai berdasarkan jumlah "like" pembaca. Ini bermakna, cerpen yang mendapat like dan komen terbaik akan di kira sebagai pemenang. Jika jumlah like sama maka kandungan komen di setiap cerpen akan di kira sebagai extra markah. ( sila lihat contoh like button dan komen seperti gambarajah di bawah)
 11. Karya yang terlewat sampai dari tarikh tersebut akan di bawa ke contest berikutnya apabila selesai contest yang sedia ada.
 12. Selepas 3 minggu karya yang mendapat Like dan komen tertinggi akan dikira sebagai pemenang
 13. Semua karya yang yang diterbitkan di http://teman-cintahatiku.blogspot.com adalah di bawah keselamatan anti copy paste. 
 14. Pemenang akan dihubungi melalui email dan handphone dan nama-nama pemenang akan di siarkan     di radio TraderFM.Net.serta laman web Teman-cintahatiku.
Hadiah Pertama RM 100
Hadiah Kedua RM 30
Hadiah Ketiga RM 20II)  Contest Artikel :- Madah, Puisi, Coretan, Mutiara Kata, Tip dan Sebarang Artikel Bermanfaat   (HADIAH BULANAN). Kepada yang berminat untuk menyertai contest ini boleh menghantar karya mulai sekarang dan contest ini bermula secara rasmi mulai 1 Julai 2012        
 1. Contest ini terbuka untuk semua warganegara
 2.  Tema adalah bebas dengan syarat tidak menyentuh sensitiviti mana-mana pihak
 3. Anda Boleh menghantar seberapa banyak penyertaan...
 4. Setiap karya mestilah disertakan dengan 1 gambar bagi mewakili tema cerpen yang dihantar.
 5. Semua karya boleh dihantar melalui laman web  http://teman-cintahatiku.blogspot.com dengan mengklik pada butang "HANTAR KARYA ANDA"
 6. Semua karya yang sampai di meja admin akan di simpan dan di terbitkan serentak di web http://teman-cintahatiku.blogspot.com bersama-sama karya yg lain setiap hari Isnin awal minggu.
 7. Penilaian karya dinilai berdasarkan jumlah "like" pembaca. Ini bermakna, karya yang mendapat like dan komen terbaik akan di kira sebagai pemenang bulanan. Jika jumlah like sama maka kandungan komen di setiap cerpen akan di kira sebagai extra markah. ( sila lihat contoh like button dan komen seperti gambarajah di bawah)
 8. Semua karya yang yang diterbitkan di http://teman-cintahatiku.blogspot.com adalah di bawah keselamatan anti copy paste. 
 9. Pemenang akan dihubungi melalui email dan handphone dan nama-nama pemenang akan di siarkan     di radio TraderFM.Net.serta laman web Teman-cintahatiku.
Hadiah bulanan adalah sehelai T-Shirt TraderFM atau anda boleh menukar dengan nilai wang yang setara
dengannya.

Gambarajah di bawah adalah like button dan komen di laman web teman-cintahatiku. seperti syarat di atas untuk tentukan pemenang. LIKE DI KIRA HANYA YANG TERDAPAT DALAM LAMAN WEB TEMAN-CINTAHATIKU.


http://teman-cintahatiku.blogspot.com/ bercadang untuk terus membuat contest dari semasa ke samasa. Jika ada sebarang cadangan amatlah di alu-alukan.