Rahsia Gadis Jepun Cantik Kulit

Posted by Smat Goal Ent 6:38 AM, under | No comments
Gadis Jepun, kebanyakkan dari mereka punyai kulit yang cantik. Dengan bentuk fizikal yang genit, menjadikan mereka ibarat patung bernyawa. Berilah apa-apa fesyen pada mereka, gadis Jepun pasti akan tampil menawan.

Kerana itulah juga, fesyen dunia dah banyak melebarkan tapak ke negara Matahari Terbit itu. Gadis Jepun gemar berfesyen dan mereka juga rigid dengan penampilan diri.

Apakah rahsia kecantikan kulit dan penampilan mereka? HH kongsikan sedikit rahsia turun temurun gadis Jepun untuk tatapan anda semua.


Gadis Jepun Berkimono, Nampak Anggun dan Sopan. Foto: Tokyo Bling
Rahsia Kecantikan Gadis Jepun

Vitamin C
Gadis jepun percaya vitamin c baik untuk kulit dan memiliki khasiat untuk memutihkan kulit. oleh sebab itu, mereka mengamalkan makan buahbuahan yang kaya dengan vitamin c bertujuan untuk memecah dan mengoksidakan melanin sehingga menjadikan kulit putih.

Kacang merah
Gadis jepun memanfaatkan azuki, sejenis kacang merah yang digunakan sebagai bahan untuk menggosok wajah sejak dulu lagi. hasilnya, wajah menjadi lebih halus dan bebas daripada sebarang masalah jerawat Beras Merah bahan yang digunakan oleh gadis jepun untuk memelihara kulit dan sentiasa awet muda. bukan itu sahaja, bahan semula jadi ini juga berkhasiat mencegah kedutan, lingkaran hitam di bawah mata dan mengawal pengeluaran minyak secara semula jadi kulit.

Beras Merah
Bahan yang digunakan oleh gadis jepun untuk memelihara kulit dan sentiasa awet muda. bukan itu sahaja, bahan semula jadi ini juga berkhasiat mencegah kedutan, lingkaran hitam di bawah mata dan mengawal pengeluaran minyak secara semula jadi kulit.

Pengelupasan
Gadis jepun rajin melakukan pengelupasan kulit (exfoliation) untuk menghilangkan sel-sel kulit mati dari wajah hingga membuatkan wajah mereka tampak berseri dan tidak nampak kusam.

Alga
Wakame, sejenis alga laut yang ditemukan di perairan jepun merupakan salah satu bahan perawatan kulit semula jadi terbaik. Wakame melindungi kulit daripada sinar ultra violet serta kerosakan kulit. bahan semula jadi ini juga mencegah timbulnya kedutan halus dan lingkaran gelap di sekitar mata.


Sumber: Majalah Remaja

0 comments:

Post a Comment


Tags

Blog Archive

Blog Archive