6 Lokasi Perkahwinan Yang Romantik

Posted by Smat Goal Ent 11:51 AM, under | No commentsSetiap pasangan pengantin baru pasti inginkan sebuah majlis perkahwinan yang sempurna dan mampu menjadi memori terindah yang terpahat dalam lakaran sejarah hidup mereka. Terdapat pelbagai tema  dan lokasi perkahwinan yang boleh anda pilih.
Aspek lokasi majlis perkahwinan yang ingin anda adakan turut menjadi aspek penting. Apa kata anda cuba idea baru yang jarang-jarang dilakukan oleh kebanyakkan orang. Cari lokasi-lokasi menarik selain daripada rumah anda sendiri untuk anda adakan majlis Walimatul ‘Urus tersebut.
Dalam artikel ini saya akan kongsikan bersama anda 6 idea lokasi perkahwinan yang lain daripada yang lain. Lokasi-lokasi berikut boleh menjadikan pengalaman perkahwinan anda sebuah pengalaman yang lebih romantik. Tak salah mencuba ;-)
  • Tepi pantai. Pilih tempat-tempat peranginan  tepi pantai yang terkenal di negara kita untuk anda adakan majlis perkahwinan. Memang hebat perkahwinan anda yang disaksikan oleh hamparan lautan luas sambil ditemani deruan angin laut dan ombak.
  • Taman rama-rama atau taman bunga. Di sini juga tidak kurang menariknya. Anda boleh kenakan perkahwinan bertemakan taman atau Inggeris. Suasana perkahwinan anda akan menjadi lebih tenang sambil ditemani bunyi kicauan burung serta keindahan bunga yang berwarna-warni.
  • Di tepi sawah padi. Bagi pasangan yang tinggal kampung di kawasan Utara Tanahair, pasti ini bukanlah menjadi pilihan utama. Tapi, jika anda memang inginkan kelainan, apa salah mencuba.
  • Kawasan ari terjun. Kawasan ini merupakan diantara kawasan lokasi perkahwinan yang terindah. Pastikan terdapat kemudahan asas seperti tandas, surau dan pondok berehat berdekatan lokasi perkahwinan anda itu bagi memudahkan tetamu jemputan majlis resepsi anda.
  • Atas bumbung bangunan tinggi. Anda juga boleh jadikan ini sebagai lokasi perkahwinan anda. Cuma sebelum majlis anda berlangsung, aspek keselematan haruslah dititik beratkan. Mohon bantuan pihak pentadbir bangunan tersebut untuk berbincang lebih lanjut. Anda boleh juga mohon bantuan anggota RELA.
  • Taman tema air. Tidak salah juga untuk anda mencuba lokasi ini. Pilih sudut dalam taman tema tersebut yang sedikit tenang jauh daripada orang ramai.
Jika anda mempunyai bajet yang cukup dan inginkan kelainan, cubalah lokasi-lokasi perkahwinan yang saya kongsikan di atas.

0 comments:

Post a Comment


Tags

Blog Archive

Blog Archive